Bêd en Brochje ’t Boekehaagje

Kerngegevens:

Adres:
Schoterlandseweg 56
Mildam

T: 0513-841130
E: nalekerusch@upcmail.nl

Beschrijving kamers:
Er is voor de gasten één aangename kamer met comfortabele boxsprings, een eettafeltje en makkelijke stoelen. Aan de gang zijn een prettige doucheruimte en apart toilet voor de gasten gesitueerd. Daarnaast ligt de toegang tot de ruime ontbijtkamer, waar de gastenkoelkast ter beschikking staat.

Karakteristieken:
Jabikspad bos

Prijzen:
€ 25,00 p.p.

Beschrijving accommodatie:

De voormalige boerderij ligt in de dorpskom aan een doorgaande weg, met de weilanden van Weststellingwerf aan de zuid- en de bossen van Katlijk en Oranjewoud aan de noordkant. Er is een parkeerplaats en een garage waarin fietsen gestald kunnen worden. Restaurant Het Hof van Schoterland ligt vrijwel naast ’t Boekehaagje. Bus 15 (Heerenveen-Assen) stopt voor de deur.

Beschrijving omgeving:

Mildam is een pittoresk dorpje aan het riviertje de Tjonger (in het Weststellingwerfs Kuinder), dat grotendeels gekanaliseerd is. Mildam ligt bij knooppunt 76 van het fietsroutenetwerk en aan het Jabikspaad. Deze pelgrimsroute loopt van St. Jacob in Noord Friesland naar Santiago de Compostela in Spanje. Op wandelafstand ligt de Ekokathedraal van Louis le Roi en ook It Ketliker Skar, natuurgebied van It Fryske Gea, is vlakbij. Museum De Belvedère is nog geen kwartiertje fietsen.
Het dorp is verder bekend van bloemisterij Trienke Reitsma. Ertegenover ligt een kerkje, waarin een kunstenaarscollectief galerie houdt. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Nieuwehorne, ruim 4 km oostelijk langs de Schoterlandseweg.

Reserveringsverzoek:
Wilt u een reserveringsverzoek plaatsen bij dit Bêd en Brochje? Vul dan onderstaand formulier in:

KinderenOpmerkingen (Maximaal 400 karakters) 400