Bêd en Brochje ’t Boekehaagje

Kerngegevens B & B:
Fam. Kroes/Rusch
Schoterlandseweg 56
8454 KG Mildam
T: 0513-841130
Mob: 06-22005786
E: nalekerusch@upcmail.nl

Beschrijving kamers:
Er is voor de gasten één aangename kamer met comfortabele boxsprings, een eettafeltje en makkelijke stoelen. Aan de gang zijn een prettige doucheruimte en apart toilet voor de gasten gesitueerd. Daarnaast ligt de toegang tot de ruime ontbijtkamer, waar de gastenkoelkast ter beschikking staat.

Karakteristieken:
Jabikspaad  natuurzwemplek  Thialf

Prijzen:
€ 60,00 voor een 2persoonskamer.

Reserveringsverzoek

Beschrijving Bêd en Brochje:

De voormalige boerderij ligt in de dorpskom aan een doorgaande weg, met de weilanden van Weststellingwerf aan de zuid- en de bossen van Katlijk en Oranjewoud aan de noordkant. Er is een parkeerplaats en een garage waarin fietsen gestald kunnen worden. Restaurant Hof van Schoterland ligt vrijwel naast ’t Boekehaagje. Bus 115 (Heerenveen-Assen) stopt voor de deur.d

Beschrijving omgeving B & B:

Mildam is een pittoresk dorpje aan het riviertje de Tjonger (in het Weststellingwerfs Kuinder), dat grotendeels gekanaliseerd is. Mildam ligt bij knooppunt 76 van het fietsroutenetwerk en aan het Jabikspaad. Deze pelgrimsroute loopt van St. Jacob in Noord Friesland naar Santiago de Compostela in Spanje. Op wandelafstand ligt de Ekokathedraal van Louis le Roi en ook It Ketliker Skar, natuurgebied van It Fryske Gea, is vlakbij. Museum De Belvedère is nog geen kwartiertje fietsen. Bij tijdig reserveren is duofiets-huur mogelijk voor mensen met een beperking.
Het dorp is verder bekend van bloemisterij Trienke Reitsma. Ertegenover ligt een kerkje, waarin een kunstenaarscollectief galerie houdt. De dichtstbijzijnde supermarkt is in Nieuwehorne, ruim 4 km oostelijk langs de Schoterlandseweg.

Reserveringsverzoek:
Wilt u een reserveringsverzoek plaatsen bij deze Bed and Breakfast:
Bêd en Brochje ’t Boekehaagje, Schoterlandseweg 56, 8454 KG  Mildam, Fryslân
Vul dan onderstaand formulier in:

    Kinderen / Children    Opmerkingen (max. 400 karakters) / remarks (max. 400 characters) 400