Bêd & Brochje Burgum

Kerngegevens:
Menno van Coehoornwei 14
9251 LV Burgum
T: 0511-482189
E: Wendy1971@live.nl

Beschrijving kamers:
De kamer ‘Ysfûgel’ heeft een comfortabel groot 2 persoons bed, een ingebouwde kast en een balkon. Verder beschikt u over een smart tv, waterkoker, Nespresso apparaat en eethoekje met koelkast. Bij de kamer is een zeer ruime badkamer, met regendouche, toilet en royaal ligbad. ’s Ochtends wordt er een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd.

De B&B beschikt over een 2e kamer, die alleen samen met de 1e kamer geboekt kan worden. U deelt dus de royale badkamer alleen met bekenden als u voor 4 personen tegelijkertijd boekt. Deze kamer beschikt over o.a. een smart tv, Nespresso apparaat, en 2 comfortabele verstelbare 1 persoons bedden.

U kunt bij ons ook terecht voor een vakantiehuisje,
zie daarvoor Us-waldhúske.

Karakteristieken:
wandelen, fietsen, Bergumermeer, bos

Prijzen:
Prijs per nacht voor 2 personen inclusief ontbijt: € 95,-.
1 persoon: € 85,-. Te boeken vanaf 2 nachten. Wilt u toch slechts 1 nacht verblijven, neem dan contact met ons op.
2 kamers tegelijkertijd kunt u alleen rechtstreeks boeken! U krijgt 10% korting op uw verblijf.

Fietsen:
Wij kunnen elektrische huurfietsen voor u verzorgen. Laat het ons op tijd weten, en ze staan voor u klaar bij de accommodatie.

Reserveringsverzoek
  • Us Waldhuske
  • Bêd & Brochje Burgum

Beschrijving Bêd en Brochje:

In het prachtige wouden-landschap, aan een oude klinkerweg, ligt onze B&B. Als u aankomt ziet u een klein oud woudboerderijtje, een zogenaamd “wâldhúske”. Dat stamt uit 1870. De B&B bevindt zich in de aangebouwde rietgedekte villa uit 2005. Achter deze villa is een schitterende oude boomgaard, met verschillende fruitbomen waar u het uitzicht op heeft. De boomgaard wordt omgeven door water, een overblijfsel van een eeuwenoude slotgracht.

De omgeving heeft een rijke geschiedenis. U bent even helemaal weg van de gejaagde wereld. Houdt u van wandelen, fietsen, paard- of motorrijden? Dan zit u hier goed. U zult het met ons eens zijn, als u onze accommodatie heeft gezien. Het is te mooi om niet met anderen te delen. Graag willen we u mee laten genieten van onze fantastische woonplek.

Duurzaamheid.
Dit begrip gaat verder dan afvalscheiding, goede isolatie en led verlichting.
Ook wij willen graag onderscheid maken op dit gebied. We willen dit doortrekken in alle (toekomstige) keuzes die wij maken.
Zo wekken wij zelf alle elektriciteit op, door middel van zonnecollectoren. Deels wordt het pand al verwarmt door middel van een warmtepomp. Een windwokkel staat als volgende project op de planning.
De inrichting van zowel het ‘wâldhúske’ als de B&B kamers zijn ingericht met zoveel mogelijk ‘ge-refurbished’ meubels.
Is er iets stuk? Dan kijken we eerst of het gerepareerd kan worden, voordat we het vervangen.
Schoonmaken gebeurt met zoveel mogelijk natuurlijke middelen, en we gebruiken geen wegwerpartikelen. In de badkamer van de B&B vindt u daarom geen miniflesjes.
Het ontbijt van de B&B bestaat zoveel mogelijk uit streekproducten, en alles lokaal gekocht.
De eieren komen van onze eigen kippen, die zich vervolgens weer tegoed doen aan de restanten van het ontbijt.
Over kringloop gesproken….

Beschrijving omgeving B & B:

U kunt al snel het bos inwandelen op 200 m. Het natuurgebied Soestpolder met uitkijktoren over de Burgumermar (Bergumermeer) bevindt zich op 1,7 km. Het Observeum (volkssterrenwacht en streekmuseum) is slechts op 850 m afstand. Scherjon’s klompenmakerij en museum is op 1,7 km afstand. Waterpark Zwart Kruis is op 3,6 km. Nationaal park De Âlde Feanen op 9,5 km. Het elfsteden monument, oftewel de tegeltjesbrug is 11 km van ons verwijderd. AquaZoo is op 8,7 km afstand, en voor het Fries Museum zult u 15 km moeten afleggen, net zoals voor de Oldehove in Leeuwarden. Het openluchtmuseum De Spitkeet ligt 7,7 km van ons verwijderd. Het park Vijversburg op 7,3 km. Thermen & Beauty Leeuwerikhoeve is slechts 3,7 km reizen, en vakantiepark Bergumermeer 7,8 km. Pretpark Aventoer ligt op 3,6 km afstand, Speelpark Sanjesfertier op 8,3, en museum de Sûkerei op 15,4 km.

Reserveringsverzoek:
Wilt u een reserveringsverzoek plaatsen bij deze Bed and Breakfast:
B&B Burgum, Menno van Coehoornwei 14, 9251 LV Burgum, Fryslân
Vul dan onderstaand formulier in:

    Kinderen / Children    Opmerkingen (max. 400 karakters) / remarks (max. 400 characters) 400