Botniahiem

Kerngegevens B & B:
Adres:
Doniawei 95
9104 GK Damwâld
T: 0511-422038
E:  botniahiem@hetnet.nl

Beschrijving kamers:
De pensionkamers bevinden zich in de voormalige schuur van de boerderij.
Ze zijn gezellig ingericht met spulletjes uit grootmoeders tijd en diverse bedsteden (!).
Het zijn ruime, knusse kamers, met 1- of 2-persoonsbedden.
Ook geschikt voor gezinnen. De kamers beschikken over cv, (kabel)tv en een zitje en worden verhuurd op basis van logies/ontbijt (Bêd & Brochje) of uitsluitend logies.

De (gemeenschappelijke) douche en toilet bevinden zich bij de kamers. Er is tevens een gezamenlijke zitruimte voor de pensiongasten.
Een kinderbedje kan worden bijgeboekt. Huisdier in overleg.

Karakteristieken:
vogelkijkhut wadlopen

Prijzen:
€ 25,-

Reserveringsverzoek

Beschrijving Bêd en Brochje:
Al sinds 1987 ontvangen wij Bêd & Brochje-gasten in enkele kamers in de voormalige schuur van ons melkveebedrijf en beheren daarnaast een SVR-minicamping. Op het 12 ha. grote terrein van Botniahiem leven veel dieren. In de velden achter de boerderij kunt u -vooral in de vlindertuin, vanuit de vogelkijkhut, in het bos en in de sloten- veel dieren “spotten” in de vrije natuur. Hiervoor kunt u diverse hulpmiddelen als een ontdektas of schepnetje lenen.

Beschrijving omgeving B & B:
“Lauwersland, zuiver genieten”

Damwoude ligt in Noordoost-Friesland, 4 km. ten zuiden van Dokkum, in het Lauwersland. In de direkte omgeving kunt u fietsen en wandelen door een afwisselend landschap.

Geniet van de kleine dorpjes, bossen en boomwallen in de Friese Wouden en de wijde verten, kerkjes en de terpen van de Kleistreek. Vlakbij liggen ook de prachtige natuurgebieden het Houtwiel en het Ottema-Wiersma-reservaat met een unieke flora en fauna. Maak een rondvaart of huur een kano, waterfiets of fluisterboot om deze gebieden te verkennen of neem deel aan een excursie o.l.v. de boswachter.

Alle watersportmogelijkheden zijn aanwezig in Nationaal Park het Lauwersmeer en bij het Bergumermeer. Op korte afstand ligt ook dagrecreatieterrein het Eeltjemeer.

Sportieve gasten kunnen -in groepsverband- kennismaken met typisch Friese sporten als kaatsen, fierljeppen en wadlopen. In Dokkum is een subtropisch zwembad, theater/partycentrum, bowlingcentrum, kinderboerderij, etc.

Reserveringsverzoek:
Wilt u een reserveringsverzoek plaatsen bij deze Bed and Breakfast:
Botniahiem, Doniawei 95, 9104 GK  Damwâld, Fryslân
Vul dan onderstaand formulier in:

    Kinderen / Children    Opmerkingen (max. 400 karakters) / remarks (max. 400 characters) 400