Oenemastate

Brédyk 215
Wytgaard
T: 058-2551516
E:  jddb@planet.nl

Beschrijving kamers:
Volledig en gezellig ingerichte kamers met of met gebruik van badkamer en wc.
U heeft de beschikking over een op het zuiden gelegen woonkamer met terras. Hier krijgt u het ontbijt en kunt u op aanvraag bij ons dineren, tv kijken, enzovoort.

Karakteristieken:
Sier- en groentetuin bij Leeuwarden

Prijs:
€ 85,00 voor een 2 persoonskamer inclusief ontbijt.

Reserveringsverzoek

Beschrijving Bêd en Brochje:

Oenemastate dankt haar naam aan de toenmalige familie Oenema die hier vroeger, vanaf begin 1400, woonde. Op dezelfde plek aan de oude
Middelzeedijk, thans Brédyk, stond hier een stins “Oud Oenema” genaamd: een slot met meerdere bijgebouwen.
In 1844 werd het hoofdgebouw voor een groot deel door brand verwoest en werd het huidige Oenema van de overgebleven materialen herbouwd.
Wij, de familie De Boer, hebben de bebouwing aangepast en ook de directe omgeving onder handen genomen. De met zorg aangelegde sier- en groentetuin, de grote terrassen, de beplante singels en gegraven gracht doen een glorieus verleden opnieuw beleven.
De rondscharrelende kippen en de bereide maaltijden met ingrediënten uit eigen tuin completiseren dit rustieke buitenleven.
Kortom, een fijne plek en een bron van rust en inspiratie.
Voor meer informatie zie onze website www.oenemastate-wytgaard.nl

Beschrijving omgeving:

Oenemastate ligt ongeveer zes kilometer ten zuiden van de Friese hoofdstad Leeuwarden, temidden van de groene weilanden. Het gebouw ligt op een perceel van ruim twee hectare, waarop sier- en groentetuin, een prachtige variatie aan bomen, verschillende fruitbomen en speeltoestellen voor de kinderen. Rond het terrein ligt een gracht en een singel met een voetpad omrand door rijen linden.
U heeft volledige privacy, zowel in als ook om het huis.
Met Oenemastate als uitgangspunt kunt u prachtige tochten maken langs overgebleven stinzen en states, wandelen en fietsen langs “de Zwette”, een oude afwateringsrivier van de vroegere Middelzee, of dorpen in de omgeving zoals Weidum, Beers, Jellum, Boksum, Jorwerd Oosterend, Bozum, Mantgum, Wommels en Wieuwerd een bezoek brengen. Watersportplaatsen als Grouw, Eernewoude, Sneek, Terhorne en Akkrum zijn binnen 10 á 15 minuten bereikbaar.
Fietsen kunt u desgewenst bij ons huren.

Website: Oenemastate

Reserveringsverzoek:
Wilt u een reserveringsverzoek plaatsen bij deze Bed and Breakfast:
Oenemastate, Brédyk 215, 9089 BV  Wytgaard, Fryslân
Vul dan onderstaand formulier in:

    Kinderen / Children    Opmerkingen (max. 400 karakters) / remarks (max. 400 characters) 400